Final de semestre: el colofó nadalenc de Let’s C(h)AT a Cardiff University
Autor:
Ares Llop
Cardiff: Bute Park –una extensió meravellosa de cinquanta-tres hectàrees de jardins i boscos verds i frondosos–; el primer fred de l’hivern gal·lès i… un tió de Nadal amagat entre els arbres i arbustos?!? Aquesta excèntrica troballa no la podíem deixar escapar!
El passat dijous 13 de desembre, els alumnes de català de Cardiff University vam celebrar el final de les classes i de les activitats del semestre de tardor tot festejant el Nadal a la catalana. Si durant la darrera setmana de curs vam poder aproximar-nos a la celebració de les festes de Nadal als Països Catalans des d’una òptica més acadèmica, el dijous 13 va arribar el moment de fer entrar en acció el Tió que havíem trobat tot passejant per Bute Park, tot just a la vora de la School of Modern Languages. La celebració va consistir, primer, en un seguit de dinàmiques per recordar les tradicions catalanes d’aquestes dates i, per acabar, un berenar copiós gràcies als dolços típics catalans que ens va cagar el Tió.
La festa, a més, va servir com a colofó de la darrera sessió del semestre del grup de conversa Let’s C(h)AT! Es tracta d’un projecte que hem organitzat des del lectorat de català, i amb el suport de Languages for All –la institució d’ensenyament de llengües estrangeres de la School of Modern Languages of Cardiff University. Concretament, la iniciativa creada és un punt de trobada per als aprenents de català del centre amb alumnes de les universitats catalanes que estan fent una estada Erasmus a les diferents facultats de Cardiff University. Aquesta primera edició del projecte ha estat molt exitosa i ha tingut molts accents diferents: hem pogut gaudir de la presència d’estudiants de l’àrea de Barcelona, de Lleida, de la Vall d’Aran, de Menorca i de diferents indrets del País Valencià! Durant les dotze setmanes de docència del semestre, setmanalment alumnes de català i alumnes Erasmus s’han reunit per poder practicar la llengua catalana tot comentant temes variats de la cultura catalana (música, cinema, tradicions, etc.). Els punts en comú i les comparacions amb les cultures britànica i gal·lesa han estat una constant de les trobades.
A més d’aquests moments de trobada periòdics, en alguns casos, els alumnes Erasmus de diferents indrets dels Països Catalans han estat, també, col·laboradors actius de les sessions de classe regulars i assessors dels alumnes de català durant les jornades de traducció d’entrades de la Viquipèdia, en el marc de la Viquimarató commemorativa de l’Any Fabra.
Fruit de les trobades del grup de conversa Let’s C(h)AT! s’han bastit amistats i contactes que, de ben segur, seran molt útils per als alumnes de Cardiff de cara a les estades a Catalunya durant el Year Abroad. Aprofitem aquest text per agrair als alumnes que ara retornen a casa la seva ajuda, disponibilitat i ganes de compartir llengua i vivències. Els alumnes de Cardiff esperen l’arribada del segon semestre per veure de nou els companys catalans, per rebre els nous estudiants i ampliar el grup i, en definitiva, per seguir descobrint la llengua i la cultura catalanes més enllà dels límits de l’aula!
Ares Llop Naya, Cardiff University – Prifysgol Caerdydd
Vols fer un comentari?