DMP19 a Venècia
Autor:
Paula Marqués
En ocasió del Dia Mundial de la Poesia, el 21 de març de 2019, la classe de Llengua Catalana va tenir l’honor d’acollir la poeta gallega Andrea Nunes Brións, també companya del departament de Llengües, que durant la conversa amb la professora Paula Marqués Hernández ens va parlar del seu treball poètic, del concepte de la poesia com a creació compartida i de l’ús de suports audiovisuals -vídeo, fotografia i xarxes socials- per fer que el missatge de la poesia contemporània es transmeta completament.
A continuació, ens va delectar amb la lectura d’un dels seus poemes, com As candongas do quirombo_Esta nostalxia de nome e apelidos, que va ser seguit per un vídeo creat amb la tècnica “stop-motion”. La poesia i el vídeo reflecteixen la idea de la relació amorosa vista com una lluita, la contradicció de “ser” i “estar”; a més, hi ha referències a la catàstrofe del petroli Prestige, una de les més greus de la costa occidental espanyola.
La poesia té un significat molt fort, i l’ús del suport visual ajuda molt a la seva comprensió, ja que permet contextualitzar i entendre completament el missatge que es vol donar, un un crit a la lluita per a protegir si mateixos il mon on vivim.
Després de la intervenció de l’escriptora, els estudiants de llengua catalana van compartir poemes que tenien un significat particular en les seves vides, en el seu idioma preferit; els poemes els vam llegir en tots els idiomes, fins i tot en xinès, i els temes preferits van ser la lluita i l’amor.
Nota escrita per: Mariagiusi Terrana (estudiant de 3r de català)
Editada i publicada per la professora Paula Marqués Hernández
Vols fer un comentari?