Cinema a les universitats 2018
Autor:
Neus Crisol
Com a continuïtat del projecte iniciat el 2017 entre l’Àrea de Llengua i Universitats i l’Àrea de Creació de l’Institut Ramon Llull, per mitjà del qual us oferim la possibilitat de projectar pel·lícules a les universitats de l’exterior que ofereixen docència d’estudis catalans, per a l’any 2018 us oferim els títols següents:
Júlia ist és una pel·lícula dramàtica catalana estrenada el 2017. Dirigida per Elena Martín i interpretada per Elena Martín, Oriol Puig, Rémi Pràdere i Laura Weissmahr, la cinta recorre un any de la vida de Júlia, una jove estudiant catalana que realitza una estada universitària Erasmus a Berlín.
Versió original en català i alemany, amb opcions de subtítols en català, castellà o anglès.
Sabates grosses, dirigida per Ventura Pons l’any 2017 i interpretada, entre d’altres, per Joan Pera, Minnie Marx, Pedro Ruiz, Vicky Peña i Amparo Moreno. Es tracta d’una comèdia coral que mostra de manera tragicòmica que la multiculturalitat a Barcelona és ben present i dóna per a molt. Els personatges principals retraten un aristòcrata empobrit de profundes conviccions religioses, la seva filla d’esquerres que li porta sempre la contrària, un frare dominic amb conviccions particulars i les dues porteres valencianes amigues que s’ho expliquen tot.
Versió original en català amb opcions de subtítols en castellà o anglès.
Incerta glòria és l’adaptació cinematogràfica de l’obra de Joan Sales dirigida per Agustí Villaronga i produïda per Isona Passola. El film està protagonitzat per Marcel Borràs, Oriol Pla, Bruna Cusí i Núria Prims. El tema és la Guerra Civil espanyola, des de la perspectiva de tres amics que lluiten al bàndol republicà i estan enamorats de la mateixa dona. Ha obtingut 8 premis Gaudí en la darrera edició.
Versió original en català i castellà, amb opció de subtítols en castellà o anglès.
Tenim previst també de poder-vos oferir Estiu 1993 (Carla Simón, 2017), tot i que us ho podrem confirmar més endavant.
Per aquells que hi tingueu interès, també disposem de 3 documentals musicals presentats al Festival In-Edit:
Barcelona era una festa, documental que pretén transmetre l’atmosfera que es vivia a la Barcelona dels 70 (caldo de cultiu d’un moviment contracultural i subterrani conegut per underground) a través de les, de vegades increïbles, històries d’alguns dels seus protagonistes i que avui dia són artistes, dibuixants, músics, escriptors, periodistes… i fins i tot empresaris o polítics de renom.
Rumba 3, de ida y vuelta, documental dels tres components del grup, provinents del barri del Bon Pastor de Barcelona, els germans Joan i Pere Capdevila i el seu amic José Sardaña, que començaren a fer rumba a principis dels anys 60.
Paul’s planet, documental del músic, cantant i compositor Paul Fuster, qui va iniciar una gira en bicicleta per tot Catalunya de 60 dies, 55 concerts i 2080 km. Una gira que l’artista nord-americà d’arrels catalanes ha realitzat pedalejant la bicicleta i tocant la guitarra que, en els dos casos, ha fabricat amb les seves pròpies mans. El resultat és una espècie de road movie que permet a l’espectador submergir-se en el particular món del cantautor folk i, poc a poc, completar un íntim retrat d’una persona que frega els límits humans, a través de les disseccions de, entre d’altres, Gerard Quintana, Joan Pons “Petit de Cal Eril”, Xarim Aresté, Valentí Fuster, Pau Gener o Juanjo Muñoz.
Com l’any anterior, us agrairem que aquells que preveieu de projectar algun dels títols us poseu en contacte amb mi amb la màxima antelació possible. El funcionament serà per mitjà d’un enllaç streaming amb contrasenya.
Gràcies!
Comentaris: 1
-
Podríeu oferir la possibilitat de projectar pel.lícules als Casal Catalans ?
Soc del Casal de Brussel.les.
Gràcies!
Vols fer un comentari?