Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
31/05/2017

Final de curs musical a Amiens

Avatar

Autor:
Neus Crisol

Etiquetes: , ,

De segur que encarregar-se d’un lectorat d’estudis catalans en una regió francesa que es diu Picardia pot parèixer si més no excitant. Potser el fet que la universitat duga per nom Jules Verne fa tindre idees més aviat d’aventures. Però allò cert és que desenvolupar la tasca docent amb grups enormes, amb alumnat de totes les àrees acadèmiques (només la meitat fa estudis de llengua), pot provocar prou maldecaps que cal esborrar el més ràpidament possible per tal de continuar i arribar a tothom.

A Amiens, vam encetar el 2n semestre amb una activitat didàctica de caire musical: vam treballar aspectes gramaticals i lexicals la cançó i el vídeo «Junts», del cantant de Cardedeu Jordi Ninus, alhora que vam tractar alguns temes de cultura del territori de llengua catalana. La unitat va aconseguir fer riure, cantar i fins i tot ballar junts bona part dels grups de primer any, i els de segon i tercer no van dubtar de contactar amb el cantant a través de les xarxes socials per dir-li que els havia agradat molt la cançó.

Ninus va tindre l’amabilitat de respondre’ls amb un missatge personal que va deixar més d’un estudiant bocabadat: «Em fa molta gràcia que hàgiu estat treballant amb la meva cançó “Junts”; això, com a artista, em fa moltíssima il·lusió. […] Crec que el missatge de la cançó és molt important i és extrapolable a la vida real, i això és el que pretenia dir amb la cançó […]. El Jon és un bon tio, feu-li molt de cas!»I la idea de respondre-li amb un missatge curt va esdevenir un treball setmanal de preparació d’un vídeo alternatiu, fet a la universitat i per l’alumnat de la universitat, amb una coreografia (potser no massa professional), però una acció, al cap i a la fi, que va donar els seus fruits ja que es va aconseguir que les i els estudiants treballaren junts, que feren una pinya, amb un objectiu comú, amb l’esforç de (gairebé) tothom, tal com vol expressar la cançó.

«Junts» de Jordi Ninus, per l’alumnat de català 2016-17 de la UPJV

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Neus Crisol