Confinats, però junts
Autor:
Isabel Turull
Gran èxit del primer Cicle de Cinema català a Roma des del confinament
La Universitat La Sapienza de Roma amb el suport de l’Institut Ramon Llull i la col·laboració de l’Associació Catalans a Roma va tancar dijous 11 de juny el primer cicle de cinema català en línia.
Les sessions de preguntes i respostes en línia es van estrenar el dia 21 de maig amb la pel·lícula “La vida sense la Sara Amat”, presentada per la directora, la Laura Jou; després, el dia 28, va comptar amb la participació de Sergi López, Elena Andrada i Edmon Roch, respectivament actors i productor del film “El viatge de la Marta (Staff Only)” de Neus Ballús.
Una setmana més tard, vam presentar la pel·lícula “Les Perseides” amb la participació dels dos directors, Ànnia Gabarró i Alberto Dexeus, i del productor, Bernat Manzano. Finalment, el cicle es va tancar el dia 11 de juny amb la pel·lícula “Els dies que vindran” de Carlos Marqués-Marcet, amb la presència de dos convidats d’excepció: el David Verdaguer i la María Rodriguez Soto.
CONFINATS, PERÒ JUNTS
La idea del cinefòrum va néixer de dos ex-alumnes de la Universitat La Sapienza, l’Erica Castorani i el Francesco Esposito. Amb l’arribada de la pandèmia sanitària, ja no era possible organitzar un cinefòrum presencial, per tant, amb la coordinació de la Isabel Turull, representant de la càtedra de català de La Sapienza, es van unir forces amb l’Institut Ramon Llull per tirar endavant el programa original de les projeccions, però des de casa.
De la necessitat va néixer una oportunitat, ja que el cinefòrum va deixar de ser una activitat local i va poder arribar a espectadors de tot el món amb un èxit inesperat. A les sessions de preguntes i respostes, hi han participat universitats de la Xarxa Llull d’arreu del món, com ara la Stanford University, la Universitat Freie de Berlin, la Universitat de Sao Paulo i la Universitat d’Oxford, entre d’altres, a més d’un gran nombre d’apassionats de cinema i cultura catalana, romans i no romanA més, gràcies a la col·laboració amb l’Institut Ramon Llull vam poder arribar a les productores que ens han donat accés a les pel·lícules, totes recents i de gran èxit. En aquest sentit, cal destacar que Els dies que vindran ha estat premi Gaudí 2020 a la millor pel·lícula, i que La vida sense la Sara Amat ha guanyat el premi Gaudí 2020 a la millor música original.
Vols fer un comentari?