Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     

La directora Celia Rico presenta “Viaje al cuarto de una madre” a la Universitat de Harvard

Avatar

Autor:
Aina Obis

Etiquetes:

El divendres 1 de novembre la directora Celia Rico va presentar a la Universitat de Harvard la pel·lícula Viaje al cuarto de una madre. Entre altres distincions, el llargmetratge va ser guardonat el 2018 amb tres premis al Festival de San Sebastián: el premi de la Joventut, el premi FEDEORA (Federation of film Critics of the Mediterranean) i la Menció especial del premi de Nous directors Kutxabank.

L’obra és una mirada indiscreta, però molt propera, a la relació càlida i estreta que mantenen una mare i una filla en el moment en què les quatre parets que les confinen impedeixen el transcurs del viatge plegades. Carregada de simbolisme i alhora amb tocs d’humor, l’autora ressalta meticulosament la tendresa entre les protagonistes en un escenari molt conegut per a ella: el seu poble natal andalús.

Després de la projecció, la directora Celia Rico i el professor de la Universitat de New Hampshire, Jaume Martí-Olivella, van desenvolupar un debat que va tenir com a temes principals la solitud, el silenci, la ironia i la gratitud. El públic assistent, que ja havia manifestat amb enriolades l’interès en l’obra durant la projecció, va participar en la discussió amb preguntes sobre l’individualisme, l’emigració per motius laborals o el contrast de cultures pel que fa a les relacions familiars.

Aquesta activitat ha estat coorganitzada amb el professor Guillem Molla, de la Universitat de Massachusetts-Armherst, i ha estat possible gràcies a l’ajut de l’Institut Ramon Llull, de la Universitat de Massachusetts-Armherst, del Departament de Romance Languages and Literatures de la Universitat de Harvard i de l’Observatorio Cervantes.

Aquí podeu trobar la informació de l’acte.

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Aina Obis