Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
17/05/2019

No hi havia a Ciutat de Mèxic…un Sant Jordi com el nostre

Any rere any, els estudiants de català de la Universidad Nacional Autónoma de México, amics, curiosos, comunitat catalana i companys en general celebren conjuntament Sant Jordi amb unes activitats que ja comencen a tenir regust de tradició. Enguany, però, hem volgut celebrar la diada d’una manera més especial i n’hem ampliat el programa inicial. Així doncs, hem sumat esforços amb l’Orfeó Català de Mèxic per poder gaudir d’una diada ben rica, amb la voluntat d’aplegar persones ben diverses i fer pinya al voltant del joc, la literatura, la música i el menjar.

El 28 d’abril ens vam trobar ben d’hora a l’Orfeó per encetar la celebració com calia esperar, amb literatura. Després de fer-nos venir salivera amb la venda de llibres de l’Orfeó i carregar tot allò que vam poder, vam començar a organitzar-nos per participar en una de les activitats centrals d’aquest Sant Jordi, l’Escape Room. Aquest joc d’escapada en viu està creat a partir de la novel·la La mala dona, de Marc Pastor, que va col·laborar activament en les proves i narrativa del joc amb uns vídeos que van deixar bocabadats els participants, que no s’ho esperaven gens. Aquests vídeos sens dubte van atiar l’estat d’emoció i d’excitació amb què van jugar-hi els prop de 100 participants, dividits en 5 equips diferents que van aconseguir seguir les cinc rutes respectives, amb pistes diferents, per atrapar Enriqueta Martí i trobar l’inspector Moisès Corvo.

I de l’Escape room al recital i al concert! Estudiants de català i participants de la diada van llegir els poemes que havien escollit i vam poder gaudir d’autors com Maria Sevilla, Joaquim Amat-Piniella, Narcís Comadira, Maria Mercè Marçal, Salvador Espriu, Jon Gras…. Tan entretinguts que se’ns oblidava la gana, vam seguir amb el concert, en què els estudiants van demostrar un cop més que hi ha poques coses que no s’atreveixin a fer: des de Miss Caffeina a Pau Alabajos passant per la rumba i havaneres.

Per acabar, un dinar de germanor per presumir de les habilitats culinàries de cadascú que es va allargar fins a la rifa de premis per als participants a l’Escape room. I d’aquí, entre vi, café i molta xerradeta, vam gaudir de la diada fins al vespre.

I per molts d’anys així!

 

 

 

 

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Laura Creixell