Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
20/02/2019

Última crida per a participants!

Etiquetes: , ,

El Dia Mundial de la Poesia 2019, el 21 de març, s’està apropant, i ja s’han animat a participar en la iniciativa que estem organitzant des de l’Institut Ramon Llull les universitats de Göttingen, Liverpool, Durham, Salamanca, Harvard, Paris-Sarbonne, Picardie Jules Verne, Cardiff, Budapest, Suor Orsola de Nàpols, Orientale de Nàpols i Ca’ Foscari de Venència.

Busquem més participants…encara hi ha temps per participar-hi! Aquí trobareu un resum del projecte:

La Institució de les Lletres Catalanes encarrega cada any a un poeta la creació d’un poema per a la commemoració i el tradueix a diverses llengües de tot el món. Aquest poema i les traduccions es publiquen en un fulletó i es presenten en l’acte central del Dia Mundial de la Poesia, que tindrà lloc al Centre Arts Santa Mònica de Barcelona.

Enguany la poetessa escollida és Rosa Fabregat, i el poema escollit és Poesia: Música de l’ànima, teixida amb paraules.

Si us ve de gust afegir-vos a aquesta festa mundial de la poesia amb alguna activitat des de la vostra universitat només cal que ens feu arribar informació sobre la iniciativa que voleu dur a terme. Aquí teniu algunes propostes:

  • Traduir el poema d’aquest any 2019, Poesia: Música de l’ànima, teixida amb paraules, de Rosa Fabregat.
  • Enregistrar la lectura o bé el cant del poema traduït; en aquest cas es valorarà la possibilitat de projectar els vídeos durant l’acte al Centre Arts Santa Mònica.
  • Organitzar un recital, una lectura de poemes, un homenatge, una jam poètica

L’any passat van projectar dos vídeos d’estudiants de català llegint les seves traduccions del poema durant l’acte. Aquí podeu trobar un exemple per inspirar-vos Si ens envieu enregistraments, podem projectar-los durant la celebració del dia 21. També en farem difusió al web de l’IRL i al web de la Institució de les Lletres Catalanes.

Podeu trobar el poema escollit, juntament amb una petita biografia de Rosa Fabregat, seguint aquest enllaç.

Si esteu interessats, no dubteu a contactar-nos: universitats@nullllull.cat

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Tabitha Burgess