Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     

Eva Vila presenta “Penèlope” a l’11th Catalan Film Festival de la Universitat de Massachusetts

A la Universitat de Massachusetts-Amherst hem celebrat, del 5 al 9 de novembre, l’onzena edició del Catalan Film Festival, aquesta vegada amb el títol “The Gender of Genres: New Catalan Film Genres in Catalan Cinema”. El tema d’aquesta edició ha girat entorn als diversos gèneres fílmics del cinema català. Al llarg de les cinc sessions del festival, tant els alumnes, prop d’una cinquantena, com el públic assistent han tingut l’oportunitat de veure, reflexionar i debatre cinc noves pel·lícules catalanes que deconstrueixen i posen en entredit les categories de melodrama, comèdia, documental, coming-of-age, etc.

La primera sessió, dilluns 5 de novembre, va comptar amb la presència de la directora Eva Vila, que va presentar Penèlope i va contestar les preguntes del nombrós públic assistent. Les altres pel·lícules van ser Maria (i els altres), de Nely Reguera; La propera pell, d’Isaki Lacuesta i Isa Campo; Requisits per ser una persona normal, de Leticia Dolera, i Brava, de Roser Aguilar.

Així mateix, el festival va comptar amb entrevistes i dues classes magistrals, de la directora Eva Vila i de la professora i crítica de cinema Imma Merino.

Aquesta edició del Catalan Film Festival ha comptat amb l’ajut i participació de diversos estudiants de doctorat dels departaments de Spanish and Portuguese, Film Studies i Comparative Literature de la Universitat de Massachusetts, en especial de Celia Sainz i Maria Guarino, co-organitzadores juntament amb la professora Barbara Zecchi i Guillem Molla del festival d’enguany.

Finalment, el cicle de cinema català ha estat possible gràcies a l’inestimable ajut de l’Institut Ramon Llull i de diversos programes i departaments de la Universitat de Massachusetts-Amherst: Languages, Literatures, and Cultures; Film Studies; Spanish and Portuguese; Institute for Holocaust, Genocide, and Memory Studies; Modern European Studies, i Translation Center. També hi han col·laborat Smith College i Mount Holyoke College.

Us animo a visitar i seguir la pàgina de Facebook i el blog del cicle.

 

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Guillem Molla