Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
19/03/2018

Dos dies amb Josep N. Santaeulàlia a la UAM

La setmana passada, els dies 12 i 13 de març, vam rebre la visita del poeta, assagista i novel·lista Josep N. Santaeulàlia gràcies a l’ajut de l’Institut Ramon Llull i a la col·laboració entre les professores Carmen Valcárcel (Departament del Filologia Espanyola) i Júlia Llompart (Departament de Lingüística General, Llengües Modernes, Lògica i Fª de la Ciència, de la Literatura i Literatura Comparada).

 

L’escriptor banyolí va dur a terme dues activitats a la nostra institució: en primer lloc, dilluns dia 12 de març, va fer una classe sobre llengua i literatura catalanes a l’alumnat del curs de Llengua i cultura catalanes 2 que va motivar un interessant debat sobre les llengües. En segon lloc, dimarts dia 13 de les 16:30 a les 18:30, va xerrar sobre literatura i el procés de creació literària i va presentar part de la seva obra, especialment, els seus haikus, en el marc del seminari ‘El escritor y su obra: Encuentro con autores’. En aquesta sessió, l’alumnat del màster ‘Literaturas Hispánicas: Arte, Historia y Sociedad’ i l’alumnat de català de la UAM van poder saber, de primera mà, com és el procés de creació literària que segueix l’autor i, en concret, quins són per a ell les claus per a ser un bon narrador.

L’experiència fou tot un èxit i esperem poder tornar a comptar amb en Josep N. Santaeulàlia i, també, mantenir les aliances interdepartamentals que afavoreixen el coneixement i la difusió de la llengua i la cultura catalanes.

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Júlia Llompart