Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     

Curs d’especialització en estudis catalans: traducció literària (català-alemany)

17-09-2018 09:00 - 21-09-2018 18:00
Avinguda Diagonal, 373, 08008 Barcelona, Espanya
Address: Avinguda Diagonal, 373, 08008 Barcelona, Espanya

El curs s’organitza en col·laboració amb la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i la Universitat Oberta de Catalunya amb l’objectiu de fomentar la formació de traductors literaris del català a l’alemany i d’ampliar la xarxa  de traductors literaris del català.

Consta de dues parts: un mòdul teòric en modalitat en línia (octubre 2017-maig 2018), i un taller de traducció literària en modalitat presencial que tindrà lloc a Barcelona del 19 al 21 de setembre del 2018, on els estudiants seguiran un programa que combinarà la pràctica de la traducció literària d’obres catalanes a l’alemany amb la introducció al sector editorial, des d’una perspectiva més professionalitzadora.

A més, s’oferirà la possibilitat de participar a l’activitat “24 hores a la Fira del llibre de Frankfurt” durant la qual s’organitzaran diversos encontres amb professionals del sector editorial.

El curs compta amb 10 alumnes, tots ells d’universitats alemanyes, país on hi ha 20 universitats que ofereixen estudis catalans (algunes de les quals amb el suport de l’IRL). Es tracta d’estudiants de graus diversos com ara Comunicació multilingüe, Filologia romànica, Traducció o Iberocultura.

 

Aquest curs ens permet donar continuïtat al programa de formació de traductors literaris del català, un dels objectius de l’Institut Ramon Llull pel qual ja s’han fet actuacions anglès, rus, polonès, italià, i ara, alemany. La primera edició d’aquest curs va tenir lloc l’any 2015 i es va centrar en la traducció a l’anglès.