Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
09/12/2017

Xerrada sobre varietats i contacte lingüístic a Friburg

El passat 29 de novembre el professor Joseph García Rodríguez, doctorand de Filologia Hispànica al departament de Filologia Espanyola de la Universitat Autònoma de Barcelona, va oferir una xerrada titulada “Variedades y contactos lingüísticos en el Estado español” al Romanisches Seminar de la universitat de Friburg (Alemanya).

García ens va parlar de les varietats de l’espanyol, especialment de la geogràfica, de les llengües de l’Estat espanyol i especialment dels diferents fenòmens contacte de llengües. Finalment va centrar-se en la influència del català a l’espanyol parlat a Catalunya amb exemples reals extrets de Twitter. Una setanteta d’alumnes d’espanyol i català van assistir a la xerrada i van mostrar molt d’interès pel tema.

Joseph García forma part del grup d’investigació “Grup de Lexicografia i Diacronia” i participa en en el projecte «El español de Cataluña en los medios de comunicación orales y escritos». Les seves línies generals d’investigació són la fraseologia, la lexicografia, la lexicologia i l’ensenyament de l’espanyol com a llengua estrangera. Actualment està realitzant una estada d’investigació al Departament de llengües iberoromàniques a la universitat de Basilea.

Podeu seguir les novetats del lectoral de català a Freiburg al nostre Facebook Katalanisch an der Universität Freiburg

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Anna Subarroca