Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
24/03/2019

Toni Sala presenta ‘Dječaci’ a Zadar

Avatar

Autor:
Maite Coll

Aquesta setmana passada Toni Sala ha estat de gira per Croàcia presentant la traducció al croat del llibre Els nois, publicada per Hena Com i traduïda per Nikola Vuletić, que va sortir a la venda el passat mes de febrer.

Entre els dos actes oficials de presentació que hi va haver a Zagreb, dimarts i dijous, Toni Sala va assistir dimecres a la cita ‘obligada’ que tenia amb els estudiants de la Universitat de Zadar, l’única universitat de Croàcia on actualment s’estudia català i on es formen els futurs traductors al croat de la nostra llengua.

L’acte de presentació a Zadar va tenir lloc a les 20 h al bar Đina, bar que per tradició ja es considera el punt de trobada habitual dels esdeveniments culturals catalans i gallecs. A l’acte hi va assistir Eric Hauck, delegat del Govern als Balcans; Anda Hadžić, editora de Hena Com; Nikola Vuletić, traductor del llibre i professor de la Universitat de Zadar, i més d’una vintena d’estudiants del departament d’Hispanística i Estudis Ibèrics de la Universitat de Zadar.

La presentació, que ràpidament va convertir-se en una conversa amb l’autor, pel to de proximitat que va agafar l’acte, va durar aproximadament una hora i mitja, gràcies a les moltes preguntes amb què els estudiants interpel·laven al convidat, que responia amb la comoditat de disposar d’una audiència molt atenta.

Així doncs, l’acte va representar per als estudiants una oportunitat per conèixer de primera mà la literatura catalana des de la perspectiva d’un escriptor de llarg recorregut com Toni Sala, així com un context ideal per interactuar en català més enllà de l’aula.

 

 

 

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Maite Coll