Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
03/03/2019

S’estrenen les pel·lícules “Estiu 1993”, “La propera pell” i “Barcelona, nit d’hivern” a Bristol

Per primer cop a la Universitat de Bristol, el Departament HIPLA (Hispanic, Portuguese and Latinoamerican studies), on és la secció de català, va crear un club de cinema per unir tots els estudiants d’aquestes llengües.

Cada dimecres, es projecta una pel·lícula en la seva versió original amb subtítols en anglès. Quedem a les 16 h, fem una petita introducció de la pel·lícula d’aquella setmana (de què va, si ha guanyat algun premi, si hi ha algun actor conegut, etc.), i després de veure-la fem un breu col·loqui per parlar de si ens ha agradat o no, quins aspectes volem destacar i per què.

Per animar els nostres estudiants i fer que vinguin a les projeccions, hem dissenyat cartells amb la informació (títol, hora, data) per a totes les pel·lícules i cada setmana els pengem al voltant de l’Escola de Llengües Modernes de la Universitat.

Com som gent moderna, també vam obrir un compte Facebook i un d’Instagram (@hiplacineclub) perquè els estudiants ens poguessin seguir i fer el club una mica més interactiu. Publiquem els tràilers de les pel·lícules i, quan ja les hem vist, escrivim una ressenya i els donem una puntació d’una a cinc estrelles.
Des del principi de l’any acadèmic, vam fer tres rondes de pel·lícules i després de cada ronda fem una enquesta a Instagram per saber quina pel·lícula la gent creu que va ser la millor. De la primera ronda va guanyar Estiu 1993!

Ara que s’acosten els moments més intensos del calendari universitari, hem acabat el club per aquest any, però esperem que l’any que ve continuï en marxa!

   

(Han col·laborat dos alumnes de català de quart a l’HIPLA Cineclub: Rebecca Mansfield, l’autora d’aquest article, i Bertie Fisher. Article editat per Anna Oliver Barreda.)

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Anna Oliver Barreda