Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
27/04/2020

Primer Concurs Literari “Sant Jordi 2020” del Casal Català de Lisboa

Per celebrar aquest Sant Jordi, el Casal Català de Lisboa s’ha unit a la iniciativa d’altres comunitats catalanes al món i ha organitzat el Primer Concurs Literari “Sant Jordi 2020”. Els objectius del concurs, a banda de celebrar el 23 d’abril, són potenciar i estimular l’expressió i producció escrita en llengua catalana (i portuguesa) i fomentar aquesta tradició literària tan arrelada a Catalunya.

Aquest concurs es va complementar amb un acte literari –per videoconferència–, el dia 26 d’abril, amb les intervencions de Màrius Serra i Oriol Comas. Concretament, es va fer una lectura dels textos i mostra dels dibuixos guanyadors, així com una presentació de la nova novel·la de Màrius Serra i Oriol Comas, “Jugar-s’hi la vida”, gran part de la qual té lloc a Lisboa. Aquesta sessió interactiva també va comptar amb la lectura d’alguns fragments del llibre, jocs i un petit concurs.

La guanyadora de la secció en català va ser Sandra Feixas Gallinat, amb el poema “Hivernem” (composició que, a més, va rebre una Menció Especial al Concurs de Relats Curts i Narrativa de les Comunitats Catalanes a Europa). D’altra banda, al concurs de Lisboa, l’alumne de català Nuno Miguel va rebre la Menció d’Honor al millor text en llengua catalana per part d’algú no-natiu, amb el poema “En quina direcció?”.

Des dels estudis catalans de la Universidade de Lisboa hem participat en aquest concurs formant part del jurat i fent-ne difusió. 

Ha estat una iniciativa amb molt bona acollida tot i la situació complicada d’aquestes setmanes i, sense dubte, es repetirà durant els propers anys. Us deixo alguns dels cartells del Concurs a Lisboa i el de les comunitats catalanes a Europa, així com algunes fotos de la sessió en línia.

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Lucía Medea García López