Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
29/04/2020

Prendre la paraula en temps de coronavirus

Enmig d’aquest malson que ens va sorprendre d’un dia per l’altre i que ha canviat radicalment les nostres vides, moltes persones continuen aprenent i ensenyant català, dedicant-s’hi amb passió i bones feinades. Aquest any no hem pogut celebrar Sant Jordi com de costum, ni gaudir dels actes organitzats durant mesos que s’han anat cancel·lant inevitablement. Sí podem, però, apropar-nos virtualment els uns als altres i oferir-nos tot el suport mutu amb les eines que tenim a l’abast al món digital. L’esforç col·lectiu és clau per sortir d’aquesta crisi, però també per alleujar el confinament i la incertesa.

Per això, els alumnes i les alumnes de català de les universitats de Mannheim i Heidelberg estan posant per escrit els seus pensaments, preocupacions i estratègies de supervivència, explicant com la pandèmia afecta les seves vides i com s’hi encaren. Volem que l’aïllament sigui només físic i no ens arrabassi mai la veu. Volem prendre la paraula i escampar-la arreu del món, arribar als vostres confinaments i compartir amb vosaltres les vivències d’aquest temps difícil. Aquí podeu veure les contribucions fetes fins ara.

Convidem a tots els lectorats a unir-s’hi, a enriquir l’intercanvi i fer créixer la consciència col·lectiva que en aquesta crisi el tràngol i la sortida són necessàriament conjunts i ens podem consolar (almenys una mica) compartint experiències. Esperem les vostres històries!

Molta salut i fins aviat!


Montserrat Abelló (adaptació)

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Guillermo Alvarez