Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
30/01/2017

Optimot: Nova gramàtica i ortografia IEC

Avatar

Autor:
Gemma Gil

Optimot, consultes lingüístiques, ofereix Optimot / Nova gramàtica i ortografia, amb una selecció de continguts del cercador de dubtes lingüístics de la Direcció General de Política Lingüística que dona a conèixer les novetats normatives, arran de l’aparició, el novembre del 2016, de la Gramàtica de la llengua catalana i de l’Ortografia catalana de l’Institut d’Estudis Catalans. Les informacions sobre els canvis normatius s’hi aniran introduint progressivament, a mesura que s’actualitzin els continguts del cercador. Actualment es recullen les novetats ortogràfiques.

Els continguts d’ortografia es presenten en dos apartats: “Ortografia” i “Entrades del DIEC2 amb canvis ortogràfics”. També es classifiquen en temes més concrets: “Accentuació i dièresi”, “Apostrofació”, “Escriptura de mots prefixats i compostos” i “Altres canvis en llatinismes i manlleus”. Cada contingut enllaça amb el cercador de l’Optimot per mostrar el resultat d’una cerca. En l’apartat “Entrades del DIEC2 amb canvis ortogràfics” s’hi apleguen les entrades del diccionari normatiu, el Diccionari de la llengua catalana de l’IEC (DIEC2), que queden modificades per les noves indicacions ortogràfiques, seguint el document Modificacions en les entrades del DIEC2.

D’altra banda, com ja sabreu, l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) ha publicat recentment la nova Gramàtica de la llengua catalana. L’aparició de l’obra, el 23 de novembre de 2016, determina l’entrada en vigor de la normativa lingüística que conté. Igualment, comença la vigència de l’Ortografia catalana de l’IEC, obra que recull la normativa ortogràfica que coneixíem fins ara i proposa alguns canvis puntuals.

Al servei de consultes lingüístiques Optimot de la Direcció General de Política Lingüística en col·laboració amb l’Institut d’Estudis Catalans i el Centre de Terminologia TERMCAT, podreu consultar la normativa lingüística continguda en aquestes dues obres. També hi trobareu El blog de l’Optimot en què podreu anar coneixent la novetats incloses en la Gramàtica de la llengua catalana i en l’Ortografia catalana de l’IEC.

 

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Gemma Gil