Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
18/03/2017

Fear of the sky – Por al cel

Avatar

Autor:
Gemma Gil

Aquest curs, els alumnes de 1r, 2n i 4t de català de la Universitat de Birmingham han treballat conjuntament per subtitular a l’anglès un documental titulat “Por al cel”. En funció de la dificultat, se’ls van repartir els fragments: els alumnes de 1r van traduir els del narrador i els de 2n i 4t, les explicacions dels testimonis –molt més col·loquials i amb molts elements dialectals.

El documental, editat per la peridiodista reusenca Marta Trill i dirigit per l’historiador selvatà Axel Baiget, recull  les vivències i testimonis dels habitants de la Selva del Camp durant els bombardeigs feixistes al Camp de Tarragona (1936-1939).

Gràcies a la subvenció del Llull, el passat dilluns 13 de març vam poder gaudir de la visita de la Marta i l’Axel a Birmingham. Abans de la projecció, la Marta va parlar del naixement del projecte i l’Axel va fer una presentació sobre la Guerra Civil i la contextualització històrica dels bombardeigs a Espanya i també a Birmingham. A continuació, vam veure el documental i els alumnes van poder posar imatge als textos amb què havien estat treballant. Finalment, vam fer una ronda de preguntes a dos bandes, els alumnes els feien preguntes sobre les gravacions i ells sobre la tasca de subtitulació. Tothom va quedar-ne molt satisfet.

Com ja us va comentar la Montse de Leeds, ella també va acollir l’acte i el va lligar amb la lectura d’Ara que estem junts, novel·la emmarcada també en la Guerra Civil.

Si us interessa veure’l o traduir-lo a alguna altra llengua, us hi animo, perquè va tenir molt bona acollida i a la Marta i l’Axel els agradaria molt. Si és així, escriviu-me.

Salutacions des de Birmingham

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Gemma Gil