Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
03/12/2018

Defensa de la primera tesi en català a la Universitat de Zadar

Avatar

Autor:
Maite Coll

El passat 23 de novembre, Artur Garcia Fuster, ex-lector de català, va defensar la seva tesi doctoral a la Universitat de Zadar, i es convertia així en la primera tesi en català realitzada en aquesta universitat.

La tesi porta per títol “Memòria, oralitat i ironia a la narrativa de Jesús Moncada” i l’han codirigit els professors Ivana Lončar (Universitat de Zadar) i Josep Murgades (Universitat de Barcelona). El tribunal estava integrat per Nikola Vuletić (Universitat de Zadar), Josep Murgades (Universitat de Barcelona) i Victor Martínez-Gil (Universitat Autònoma de Barcelona).

L’acte va tenir lloc en una sala del rectorat de la universitat que es va omplir d’estudiants i professors del departament d’iberoromàniques. Garcia Fuster, còmode en el seu rol de professor de català, va impartir una classe magistral sobre Moncada a tots els assistents. El tribunal es va encarregar de destacar la importància d’aquesta tesi per entendre l’obra de Moncada: “Qui llegeixi la tesi de Garcia Fuster tindrà una motivació per rellegir l’obra de Moncada, i quan ho hagi fet, podrà aprofundir els seus coneixements a través de la relectura de la tesi de Garcia Fuster, que alhora el motivarà de nou a rellegir l’obra de Moncada; i així successivament”.

Enhorabona al nou doctor! Felicitats!

Maite Coll

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Maite Coll