Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
15/03/2018

“De l’illa de la calma al ‘tourist go home'”: Mercè Picornell ens visita a Lisboa

La setmana passada vam poder gaudir a la Universidade de Lisboa de dues xerrades de la Dra. Mercè Picornell, de la Universitat de les Illes Balears.

D’una banda, va ser una de les convidades especials al Col·loqui Internacional “Os estudos ibéricos a partir da periferia. Desafios epistemológicos e novos olhares nos estudos galegos, bascos e catalães”, on va donar una de les conferències plenàries, titulada “La teoría del ovillo desmadejado: definir los estudios ibéricos desde sus sobras”.

D’altra banda, també ens va visitar a les classes de català. Sota una pluja quasi apocalíptica, i amb alguns resistents alumnes de nivell A2 i B1, la Dra. Picornell ens va proposar un viatge —literari, musical i artístic— per explorar aspectes com les migracions i el turisme al llarg del temps a l’illa de Mallorca. A més a més, ens va parlar d’alguns trets lingüístics del mallorquí. El seminari tenía per títol “De l’illa de la calma al tourist go home. Conflicte i contacte cultural a la Mallorca contemporània”. La xerrada va ser tot un èxit, i l’alumnat hi va participar molt activament.

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Lucía Medea García López