Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
27/03/2019

Convocatòria de comunicacions: Congrés “Països Catalans i Provença : mirades creuades”

Avatar

Autor:
Neus Crisol

Etiquetes: , ,

L’Association Française des Catalanistes (AFC) i el Centre Aixois d’Études Romanes (CAER-EA 854) de la Universitat AIX-MARSEILLE UNIVERSITÉ (AMU) organitzen el col·loqui internacional « Les Pays Catalans et la Provence : regards croisés / Països Catalans i Provença : mirades creudades / Países catalans e Provença : agaits crosats » que es celebrarà del 10 al 12 d’octubre de 2019 a la Maison de la Recherche d’Aix-Marseille Université, a Ais de Provença (29, avenue Robert Schuman).

L’objectiu general d’aquest col·loqui és l’estudi i la difusió de les relacions intel·lectuals, culturals i lingüístiques entre els Països Catalans i Provença, al llarg de tota la seva història. A partir d’una perspectiva interdisciplinària, es tractarà de combinar els enfocaments de la història comparada de la literatura, de la llengua, de la cultura i de l’estudi de l’organització política i social d’aquests territoris. El col·loqui comptarà amb la presència d’especialistes de diferents àmbits: lingüística, ciències del llenguatge, literatura i arts, història, estudis polítics i dret, … procedents de Centres de Recerca de diverses universitats franceses i europees. El col·loqui serà l’ocasió de treballar junts sobre un projecte comú i permetrà presentar els resultats dels darrers treballs de recerca en els camps estudiats. Els resultats d’aquesta manifestació científica internacional es publicaran en un llibre. Les llengües de communicació seran el francès, el català i el provençal/occità i eventualment les llengües de les àrees geogràfiques que cobreix el Centre Aixois d’Etudes Romanes.

Podeu presentar propostes de comunicacions (títol, nom de l’autor o autors, resum de la comunicació -unes 350 paraules- i un breu currículum de l’autor) fins al 15 d’abril del 2019 a l’enllaç https://catalanprovence.sciencesconf.org/user/submit o a les adreces electròniques dels organitzadors: Estrella MASSIP i GRAUPERA , Francesc NIUBÒ i Marina NAVÀS.

Més informació al pdf adjunt: I crida a la participació col.l CAER-AFC 19 PDF

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Neus Crisol