Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
24/01/2020

Cinema a les universitats 2020

Avatar

Autor:
Neus Crisol

Etiquetes: , ,

En col·laboració amb el Cicle Gaudí i l’Acadèmia del cinema català, aquest any us proposem les pel·lícules següents per a la projecció a les universitats de la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior:

          

La vida sense la Sara Amat (Laura Jou, 2019)

El Pep té 13 anys i està completament enamorat d’una noia de la colla del poble dels seus avis, la Sara Amat, d’un any més. Una nit d’estiu, la Sara desapareix sense deixar cap rastre. Al cap d’unes hores, el Pep se la troba amagada a la seva habitació. La noia li explica que ha fugit de casa i li demana de quedar-se amb ell. Encara que ell sap que el poble sencer l’està buscant, el Pep accedeix i es converteix en el seu protector i còmplice durant els últims dies abans que tots dos marxin del poble. El noi es veu obligat a viure una doble vida: ha de mentir a tothom i també ha de satisfer les demandes de la Sara, que el posarà a prova i el farà madurar de cop abans del final de l’estiu.

La pel·lícula adapta la novel·la de Pep Puig del mateix títol, que va guanyar el premi Sant Jordi al 2015. I està protagonitzada per dos actors adolescents, que també debuten amb aquesta pel·lícula, Maria Morera i Biel Rossell.

Versions: V.O. català sense subtítols, V.O. català amb subtítols al castellà i V.O. català amb subtítols en anglès.

 

El viatge de la Marta (Staff only) (Neus Ballús, 2019)

La Marta, una noia de 17 anys, es troba passant les vacances de Nadal al Senegal, amb el seu pare i el seu germà gran. La fascinació de la Marta per el Khouma, un càmera senegalès que treballa filmant les excursions dels turistes, tensarà la ja conflictiva relació amb el seu pare. Els vídeos del Khouma, un compendi de clixés de postal que filma per satisfer els turistes, seran part de la pel·lícula i ajudaran la Marta a descobrir els mecanismes interns del negoci del turisme. Alhora, establirà amistat amb l’Aissatou, una noia que neteja les habitacions de l’hotel, que resultarà ser una relació més forta del que s’esperava.

Versions: V.O. català sense subtítols, V.O. català amb subtítols al castellà, V.O. català amb subtítols en francès i V.O. català amb subtítols en anglès.

 

Les perseides (Alberto Dexeus, Ànnia Gabarró, 2019)

Les llegendes de la zona expliquen que el poble i la central tèrmica d’Escatrón (Aragó) es van construir sobre terreny de batalla de la Guerra Civil espanyola, sobre cossos de cadàvers sense desenterrar. Els fantasmes i els esperits segueixen deambulant pels carrers i edificis, mig abandonats en l’actualitat. La Mar arriba a Escatrón per passar l’estiu més estrany de la seva vida després del divorci dels seus pares. La nena es refugia en aquestes misterioses llegendes de postguerra que floten al poble a través d’un grup d’adolescents que viuen amb unes regles diferents a les que ella coneix. Incapaç de distingir la ficció de la realitat, la Mar anirà descobrint un lloc més fascinant del que semblava que farà que faci les paus amb el seu pare, conciliant els vincles familiars amb la memòria històrica del nostre país, des del punt de vista d’una adolescent actual.

Versions: V.O. català sense subtítols, V.O. català amb subtítols al castellà, V.O. català amb subtítols en francès i V.O. català amb subtítols en anglès.

 

Els dies que vindran (Carlos Marqués-Marcet, 2019)

Vir (30) i Lluís (32) fa només un any que surten junts quan descobreixen que estan “embarassats”. Durant nou mesos, seguirem l’aventura d’aquesta jove parella barcelonina i el gir enorme que farà la seva vida: les pors, les alegries, les expectatives i les realitats que, durant l’embaràs, aniran creixent com ells. Intentaran aprendre a ser tres quan ni tan sols havien tingut temps d’aprendre a ser dos.

Versions: V.O. català sense subtítols, V.O. català amb subtítols al castellà i V.O. català amb subtítols en anglès.

 

Com sabeu, des de l’Institut Ramon Llull gestionem la cessió dels drets per a 10 projeccions de cadascun dels títols, sempre amb finalitats educatives i sense ànim de lucre. Les projeccions s’ofereixen per mitjà d’un enllaç streaming, de manera que cal assegurar una bona connexió durant tota la projecció, projector i un equipament de so adequat.

Si hi teniu interès, poseu-vos en contacte amb ncrisol@nullllull.cat.

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Neus Crisol