Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
03/06/2019

Bel Olid porta Clara Queraltó, Eva Baltasar i Teresa Colom a Zadar

Avatar

Autor:
Maite Coll

Els passats 21 i 23 de maig Bel Olid va tornar a Zadar per impartir un seminari de narrativa catalana contemporània a les alumnes d’últim any de català, en el marc de l’assignatura de literatura catalana que hi ha a la universitat. Concretament vam treballar a partir de textos de Clara Queraltó, Eva Baltasar i Teresa Colom.

El primer dia, Olid ens va fer una introducció al panorama narratiu català actual i vam analitzar el conte de “Les sabates de xarol”, text que pertany al recull En què pensen els altres (Premi Mercè Rodoreda, 2017), de Clara Queraltó. El segon dia, vam llegir el conte de “La senyoreta Clock”, del llibre La senyoreta Keaton i altres bèsties, publicat el 2015 a Empúries. I vam acabar la sessió entrant a Permagel (Premi Llibreter, 2018), d’Eva Baltasar, del qual va desgranar-ne el primer capítol. Entre moltes altres coses, Olid va proposar-nos un recorregut hermenèutic per tal d’entendre que les nostres idees preconcebudes també juguen un paper clau durant la lectura dels textos, i que les escriptores que n’eren conscients, com n’era el cas, coneixien bé i se servien d’aquests factors.

A part del seminari, els alumnes de primer any de català també van poder-li fer una entrevista i parlar amb ella, i així descobrir més coses sobre l’escriptora, traductora i activista que ens visitava.

Tot plegat va resultar una molt bona experiència pels estudiants, ja que van conèixer i aprendre a llegir l’obra de diverses autores catalanes actuals a través de la mirada de Bel Olid.

Esperem que tornis aviat a Zadar. Vidimo se!

 

 

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Maite Coll