Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     

Ana López Navajas a la Universidade de Lisboa

El passat dilluns dia 11 la investigadora, professora i assessora de coeducació i igualtat Ana López Navajas ens va visitar a la Universidade de Lisboa. Va donar una xerrada titulada “Escriptores en català: una tradició oblidada en el llegat literari”. La Dra. López ens va proposar una ruta a través de la història de la literatura en català en clau femenina. 

Aquest fascinant viatge en el temps va començar ben aviat, al segle IX, amb la comtessa de Barcelona Dhuoda i el seu Liber Manualis (escrit en llatí, és clar), considerat el primer tractat pedagògic de l’edat mitjana. La Reina de Mallorques, les trobairitz, Sor Isabel de Villena o Tecla de Borja van ser només algunes de les dones fonamentals per a les lletres catalanes que Ana ens va presentar.

 També ens va parlar breument d’algunes escriptores portugueses, establint punts de contacte amb les protagonistes de la xerrada (escriptores en català). L’alumnat va quedar encantat de descobrir totes aquestes dones, i també il·lusionat amb la idea d’explorar més sobre el llegat femení a les lletres portugueses.

Al segon dels seminaris, que va ser més obert al públic, hi van venir no sols els alumnes del nivell A2, sinó també algun de nivell A1, diversos antics alumnes de català i, fins i tot, algun professor.

 

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Lucía Medea García López