Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
11/08/2018

L’experiència al XVII Campus universitari de dues alumnes napolitanes.

El mes d’abril, la Núria Puigdevall, la nostra professora de català de la universitat, ens va informar que hi havia la possibilitat de poder participar a una estada lingüística en territoris de parla catalana organitzada per l’Institut Ramon Llull i altres entitats, l’estada es podia fer a tres llocs: el Campus universitari (Girona-Andorra), València o les Illes Balears. S’havia de presentar una sol.licitud a l’Institut Ramon Llull i esperar els resultats el mes de maig.
Al principi no podíem creure que l’institut Ramon Llull ens havia seleccionat per gaudir d’aquesta meravellosa experiència. Pensàvem que era un somni però era una realitat i en un moment el dia de la sortida va arribar.
El campus universitari ens ha donat un milió d’emocions inoblidables gràcies al Govern d’Andorra i a la Universitat de Girona i a la gent increïble de l’institut: Joan Ramon, els professors Jon i Laura i les monitores Laia i Jenny.
Hem viscut una immersió dins la cultura catalana amb 30 persones de 18 països units només per la mateixa llengua, la llengua catalana.
La primera setmana vam poder fruir de la vida de la romàntica Girona i la segona vam estar submergides en les imponents muntanyes andorranes. Els dies eren plens d’activitats, des del curs de llengua catalana el matí fins a les conferències, excursions i visites guiades a la tarda. Totes les activitats ens han semblat interessants sobretot la ruta i la conferència sobre Pompeu Fabra que ens han ensenyat el progrés de la llengua catalana.
Tampoc no han faltat les sortides nocturnes a bars amb música catalana o concerts de grups musicals locals a les places. Molt divertit ha estat veure els castellers, els gegants i la sardana, típics de la cultura catalana, junt amb els companys del campus que han fet que els nostres dies fossin especials.
Sense cap dubte aquesta experiència ens ha ajudat a millorar la nostra competència lingüística i ens ha deixat un signe inoblidable en els nostres cors. Volem donar les gràcies a l’Institut R. Llull per la magnífica oportunitat, ens ha fet molta il·lusió participar-hi.
Ja estem pensant que volem tornar a Catalunya el més aviat possible.

Valentina Crisafo i Fabiana Simeoli, Università S. Orsola Benincasa di Napoli

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Núria Puigdevall