Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
29/07/2017

Klaus-Jürgen Nagel (UPF) explica el procés independentista a Tubinga

Avatar

Autor:
Gemma Gil

Etiquetes: ,

El passat dilluns, dia 24 de juliol, el professor Klaus-Jürgen Nagel (Universitat Pompeu Fabra) va venir a la Universitat de Tübingen per explicar com s’ha gestat i com ha evolucionat el que coneixem com “procés cap a la independència” del Principat de Catalunya fins ara, amb l’objectiu de transmetre’n una perspectiva des de la ciència política i que fos comprensible pel públic alemany.

Sota el títol “Ein unabhängiges Katalonien – Referendum im Oktober?”, el professor Nagel va fer un recorregut històric del nacionalisme català, i exposant com aquest ha evolucionat i per quins motius, sobretot al llarg dels darrers anys, cap a posicions independentistes, fins al punt de ser aquest el desig expressat democràticament per, pràcticament, la meitat de la població de Catalunya. Alhora, també va reflexionar sobre els possibles escenaris que es poden donar, ara que a Catalunya hi ha una majoria parlamentària decidida a convocar i validar un referèndum d’autodeterminació l’1 d’octubre de 2017.

El tema suscita interès, i la prova és la bona assistència que va tenir l’acte. No només hi van participar estudiants dels cursos d’Estudis Catalans, sinó que també va haver-hi també una presència prou nombrosa d’estudiants de Ciències Polítiques, així com públic interessat de fora de la universitat. Tot plegat demostra que és un tema que interessa, i sobre el qual també n’existeixen visions diverses, com es va demostrar amb el debat posterior, i també moltes preguntes per respondre, com les que es fan també molts catalans encara.

L’acte va ser possible gràcies al suport de l’Institut Ramon Llull, així com al suport del Romanisches Seminar de la Universitat de Tübingen a través de la càtedra de la Prof Dr Sarah Dessì-Schmid, responsable acadèmica dels Estudis Catalans a la universitat.

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Gemma Gil