Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
30/01/2019

Júlia Llompart a Tolosa de Llenguadoc

Avatar

Autor:
Josep Vidal

La setmana passada, la Université de Toulouse 2 – Jean Jaurès va rebre la visita de Júlia Llompart, professora de català de la Universidad Autónoma de Madrid, gràcies al suport de l’Institut Ramon Llull.

Durant la seva estada, Júlia Llompart, nascuda a Menorca, va dur a terme una conferència sobre la sociolingüística de les Illes Balears i més concretament sobre l’illa de Menorca i les seves particularitats sociològiques, lingüístiques i socioculturals, als estudiants del Grau en Llengua, literatura i cultura catalanes i als del minor d’Estudis Catalans.

D’altra banda, i conjuntament amb Josep Vidal, professor de català a Tolosa, també va realitzar un taller plurilingüe de traducció de còmic (del francès cap al català i el castellà), en el qual es pretenia potenciar la reflexió metalingüística a través de la intercomprensió lingüística. Aquest taller és fruit de la conjuminació del taller que Josep Vidal va dur a terme el passat novembre a la Universidad Autónoma de Madrid i de les recerques sobre plurilingüisme i continguts culturals que duen a terme ambdós professors.

Per acabar l’estada, ambdós també van presentar una contribució sobre didàctica de la llengua i estratègies d’aprenentatge en el món de la traducció en el marc de la Jornada d’estudis: Études sur le lexique: nouvelles contributions et applications pour le développement de la compétence lexicale en L2, organitzada pel laboratori de recerca Octogone-Lordat especialitzat en neuro-psicolingüística.

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Josep Vidal