Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
28/11/2018

Jornades de formació del professorat de català a Alemanya, Àustria i Suïssa

Avatar

Autor:
Anna Guaita

Els dies 15 i 16 de novembre, amb motiu de les Jornades de formació del professorat de català, la Universitat Humboldt de Berlín va acollir uns vint-i-cinc professors provinents de disset universitats diferents d’Alemanya, Àustria i Suïssa. L’Institut Ramon Llull va organitzar conjuntament amb la Universitat Lliure i Humboldt de Berlín diverses sessions amb tallers i comunicacions sota el títol “L’ensenyament del català en contextos multilingües”.

El dijous 15 de novembre, va tenir lloc la sessió restringida al professorat de la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior. Ignasi Massaguer, coordinador de programes de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull, i la Dra. Katharina Wieland, professora titular de didàctica de les llengües romàniques a l’Institut de Romanística de la Universitat Humboldt de Berlín, van adreçar unes paraules de benvinguda per donar pas a les jornades. A continuació, vam encetar les jornades amb un taller sobre la Viquipèdia. Com a cloenda, es va celebrar una reunió interna on es van compartir experiències i propostes de millora com a docents a les universitats.

 

El divendres 16 de novembre van inaugurar la jornada el catedràtic d’universitat i director de l’Institut de Romanística de la Universitat Humboldt, Richard Waltereit; el catedràtic d’universitat i responsable acadèmic de l’Institut de Romanística de la Universitat Lliure de Berlín, Uli Reich, i la responsable de l’Oficina de l’Institut Ramon Llull a Berlín, Sílvia González. Aquesta segona part era oberta a tot el professorat interessat en la didàctica de llengües estrangeres i, més concretament, en l’ensenyança del català i la gestió del multilingüisme. Al matí vam gaudir de dues sessions de comunicacions i d’un taller sobre diverses estratègies per augmentar l’ús del multilingüisme. Al migdia vam tancar la jornada amb una tercera sessió de comunicacions i ens vam acomiadar amb unes paraules d’Ignasi Massaguer. Entre els nou ponents que hi van participar hi havia també personal docent i investigador de la Universitat Lliure i la Humboldt de Berlín. Després de cada comunicació es va produir un debat molt fructífer entre els assistents sobre la temàtica tractada.

Convé posar en relleu la importància d’aquestes jornades de formació, ja que és una oportunitat molt important per optimitzar la nostra tasca docent, compartir bones pràctiques i crear una sinergia d’equip.
Podeu consultar el programa detallat de les jornades al següent enllaç:

https://docs.google.com/document/d/1V1UQrYAz6XbfOv0LKv5UwrcNAjqEwf8N7OHLiOudfmE/edit?usp=sharing

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Anna Guaita