Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
21/10/2018

Inicia l’espai ‘Consulta l’expert/a…’ a la classe de cultura catalana de la UAM

Aquest és el primer curs que l’alumnat de la Universidad Autónoma de Madrid té l’oportunitat d’endinsar-se en la cultura catalana, a través de l’assignatura transversal ‘Cine, literatura y cultura catalanas’. Per tal d’intentar oferir-los coneixements diversos sobre la nostra cultura, hem iniciat un espai virtual anomenat ‘Consulta l’expert/a sobre…’. Es tracta d’un seminari virtual que fem al final de cada unitat temàtica del curs (història i literatura, cinema, art, gastronomia…) i que dirigeix –però coordina amb mi– un expert o una experta en el tema.

El passat 1 d’octubre, l’escriptor Josep N. Santaeulàlia va guiar el primer dels seminaris: ‘Consulta un expert sobre literatura’; per a aquest seminari, que es va centrar en la figura i obra de Mercè Rodoreda, l’alumnat va haver de realitzar una feina prèvia de lectura i primera anàlisi que, durant el seminari virtual, va recollir i desenvolupar l’escriptor, a través de la seva presentació i del posterior debat amb l’alumnat.

El proper seminari el conduirà la Dra en Cinema i Literatura de la Ohio Wesleyan University, Eva París-Huesca, i es centrarà en el cinema actual de cineastes catalanes i, en concret, en l’anàlisi del film Estiu 1993, de Carla Simon.

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Comentaris: 2

  1. Laura, 29/10/2018

    Quin bon projecte!

  2. juliallompart, 24/11/2018

    Moltes gràcies, Laura! 🙂

Avatar

Júlia Llompart