Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
02/11/2017

Carme Riera presenta la seva última novel·la, ‘Les darreres paraules’, a Zuric

Avatar

Autor:
Neus Crisol

‘Les darreres paraules’ (2016) és l’últim llibre de la prestigiosa escriptora balear Carme Riera. L’autora el presenta en una xerrada el 6 de novembre organitzada pel Romanisches Seminar de la Universitat de Zuric, a Suïssa.

‘Les darreres paraules’ narra la història mai explicada d’un personatge fascinant: l’arxiduc Lluís Salvador d’Àustria. Organitzat per la professora Dr. Rita Catrina Imboden, Srdjan Dragojevic i Georgia Álvarez Morera, del Romanisches Seminar, el dilluns 6 de novembre l’autora catalana el presenta a la Universitat de Zurich.

Carme Riera Guilera (Palma, 1948) va guanyar el premi Prudenci Bertrana amb la seva primera novel·la, ‘Una primavera per a Domenico Guarini’, i el Ramon Llull amb ‘Joc de miralls’ (1989). Però l’obra més guardonada ha estat ‘Dins el darrer blau‘ (1994), la novel·la història que narra el procés que van patir els jueus conversos mallorquins, que li va merèixer els premis Josep Pla de 1994 i el Joan Crexells, Lletra d’Or i Premio Nacional de Narrativa de 1995. En ser traduïda a l’italià va obtenir el premi Vittorini.

Riera també ha escrit per televisió, per al públic infantil i com a estudiosa de literatura contemporània, com ‘La escuela de Barcelona’ (1988), premi Anagrama. El 2010 obté el premi Crítica Serra d’Or amb ‘Cap al cel obert’ i el mateix any la Generalitat de Catalunya li concedeix la Creu de Sant Jordi. Cinc anys més tard ha estat reconeguda amb el Premio Nacional de las Letras Españolas.

Comunicació, IRL

Flyer_CarmeRiera

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Neus Crisol